Koetong is een brosse langwerpige koek met een glimmende streep op de bovenkant, waardoor deze op een koetong lijkt.
Deze koek bevat kaneel en heeft daardoor een bijzondere smaak.
Wilt u koetong eens een keer zelf bakken, dan hebben wij hier voor u het recept.
Ingrediënten;
3 pond meel
200 gram boter
2 pond basterdsuiker
1/2 theelepel kaneel
bakpoeder, per 500 gram 1 zakje bakpoeder.
1/2 liter melk
Bereidingswijze;
Meng de boter, suiker, meel, kaneel en bakpoeder. Daarna pas het meel toevoegen.
Verdeel het deeg is delen van ongeveer 50 gram. Rol het deeg uit in een ovale vorm.
Bestrijk iedere koetong met losgeklopt eigeel.
Afbakken in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.
Een alternatief recept;
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder.
35 gram boter
150 gram gele basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel koekkruiden
85 cc melk
snufje zout.
1;Meel en bakpoeder mengen.
2;Andere ingrediënten eerst samenvoegen.
3; voeg 1 en 2 samen
Afbakken in een voorverwarmde over van 150 graden.
Wilt u ook eens onze andere recepten voor pondkoek, potjekoek, pofkes proberen? Veel succes en bakplezier toegewenst!