Eilander in beeld: Cathy van Nes & Zentangle

Zentangle workshops op Terschelling. Sinds kort wordt deze leuke workshop zentangle tekenen op Terschelling gegeven door Cathy van Nes.

Hallo Terschelling ging bij haar langs voor een workshop en stelt haar even aan u voor.

Dit is Cathy van Nes.

Cathy van Nes Zentangle workshops op Terschelling Hallo Terschelling

Sinds een kleine twee jaar is zij in de ban van Zentangle tekenen. Tijdens een bezoek aan een vriendin ontdekte zij het Zentangle tekenen. Een tekentechniek die iedereen, ongeacht of je wel of niet kunt tekenen, in staat stelt prachtige kunstwerken te maken vertelt Cathy enthousiast.

Wat heb je zelf allemaal al gemaakt? Al lachend pakt zij vervolgens een aantal van haar creaties te voorschijn. De een nog mooier en kunstiger dan de ander. 

    zentangle workshop Cathy van Nes cirkels | Hallo Terschelling      zentangle workshop Cathy van Nes - Hallo Terschelling     zentangle-workshop-paasei-Cathy van Nes Hallo Terschelling     basistechnieken zentangle tekenen Cathy van nes - Hallo Terschelling

Cathy zelf is twee jaar geleden aan de slag gegaan met zentangle en heeft ontdekt dat het tekenen rustgevend  is.

Het tekenen van de tangles vereist aandacht en concentratie. Al het andere om je heen verdwijnt en je komt helemaal tot rust vertelt ze. En het resultaat is een prachtig werkstuk.

Kan iedereen dit nou zomaar leren vragen wij aan Cathy?

Al knikkend bevestigt ze onze vraag. Het enige wat je hoeft te doen is je schroom laten varen om een potlood en tekenpen te pakken en aan de slag te gaan. Kom, probeer het maar. En zo gezegd zo gedaan. Na enige basis uitleg, ervaren wij aan der lijve wat ze bedoelt met tot rust komen. Er valt een stilte, onder uiterste concentratie gaat een ieder aan de slag. Je vergeet gewoon dat er nog iemand naast je zit en het zelfde aan het doen is als jijzelf.

Als je ook wilt ervaren of Zentangle tekenen iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op met Cathy.

Wij van Hallo Terschelling kunnen het je aanbevelen.

Contactgegevens:

Cathy van Nes,

cathyvannes@gmail.com

06 27482015

zentangle workshop oerol Cathy van Nes Hallo Terschelling