Kabouterpad op Terschelling

In het Hoornerbos op Terschelling komen sprookjes tot leven. Er wonen namelijk 19 kabouters in het Hoorner bos. Je kan ze zelfs ontmoeten want ze vinden het ook fijn om jou eens tegen te komen in het bos. Het is er namelijk heel erg stil in het bos.  Soms horen de kabouters helemaal niets. Soms alleen het ritselen van de blaadjes aan de bomen. Maar als het heel hard waait en de wind komt vanaf de Noordzee, dan horen zij zelfs de zee ruizen in het bos.

Kabouterpad op Terschelling tijdens de Herfst

Nu het herfst is geworden in het bos, komen zelfs de kabouters kijken naar al het moois. Alle blaadjes verkleuren, paddenstoelen schieten links en rechts uit de grond. Eikels vallen uit de bomen. Er liggen zelfs al weer tamme kastanjes op de grond in het bos. Wil jij ook graag al dit moois komen bekijken? Kom dan naar de badweg in Hoorn. Als je het hoge duin bij de Folksheage Skoalle over bent dan zie je aan de linkerkant van de badweg een bordje waarop staat; “Start Kabouterpad”. Hier begint jouw grote kabouter avontuur.

Kabouterpad op Terschelling weet jij de weg terug?

De kabouters wijzen jou de weg,.. maar ben je bang dat je de weg kwijt raakt? Koop dan een route van het kabouterpad bij de staatsbosbeheerschuur in Lies op Terschelling. In deze leuke route van staatsbosbeheer vertellen de kabouters zelf hoe ze heten en vertellen zij jou alle geheimen van het Hoornerbos. Doe jij straks de groetjes aan kabouter Sloompie, Hakketak, Eikeltje, Spoorloos, Sprietje en,… ontdek ze verder zelf maar.

 

kabouterpad-herfst-Hallo-Terschelling