Kerstconcert op Terschelling afgelast wegens omstandigheden

27 December 2018

Wegens omstandigheden is het kerstconcert op 27 december 2018 afgelast.

Zoals ieder jaar wordt er ook dit jaar weer een kerstconcert op Terschelling gehouden. Op donderdag 27 december vindt deze plaats in de Meslânzer Kerk. De aanvang is om 20.00 uur. Het kerstconcert op Terschelling wordt voor u verzorgd door Marjolein Koning, Harmen de Boer en Leonardo Palacios.  Ze spelen werk van o.a. A.Marcello, J.Kreuzer, N.Coste en tot slot van E.Morricone “Gabriel’s oboe”.

Marjolein Koning heeft naast een actief concerterend leven als barokhoboïste ook reeds een carrière als moderne speler achter de rug. Zij begon met hobospelen toen zij tien jaar oud was. Na het gymnasium studeerde zij aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Jan Spronk. Jan Spronk was de toenmalige solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook volgde zij zomercursussen en privélessen bij Omar Zoboli te Bazel.
Marjolein Koning studeerde voor haar uitvoerend musicusdiploma met een onderscheiding af. Het jaar daaraan voorafgaand was zij nog finaliste bij het proefspel van het KCO. Mede door dit proefspel speelde zij regelmatig met dat orkest mee onder leiding van dirigenten zoals B. Haitink, R. Chailly, Z. Meta, N. Harnoncourt etc.

Na een paar jaar als veel gevraagd freelancer te hebben gespeeld in vrijwel alle orkesten van Nederland, won Marjolein Koning in 2001 de auditie bij het Radio Kamerorkest. Het Radio Kamerorkest stond toen onder leiding van Frans Bruggen. Het was als een droom die uitkwam: spelen met alle grootheden uit de barokwereld met onder andere Ton Koopman, Philippe Herreweghe, sir Elliot Gardener, Andrew Manze, Jos van Immerseel, Roy Goodman, Paul Goodwin en vele anderen.

Geïnspireerd door al deze geweldige musici, heeft het verlangen ook barokhobo te spelen, postgevat. In de loop van 2013 is Marjolein dan ook begonnen met de barokhobostudie. Zij kreeg les van Frank de Bruine (orkest 18e eeuw, docent KC Den Haag). Ook volgde zij meerdere masterclasses bij o.a. Alfredo Bernardini en Josep Domenech. Tevens kreeg  Marjolein kamermuzieklessen van Lars Ulrich Mortensen, Richard Egarr, Marten Root en Menno van Delft. Marjolein Koning is een vaste speler van Ars Mirabilis (B) en barokensemble Eik & Linde. Ondertussen speelt zij o.a. met de Nederlands Bachvereniging, Le concert Lorrain, Oslo Baroque, Florilegium Musicum, ’t Kabinet, Musica Poetica, orchestra “van Wassenaer” .

Harmen de Boer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jolle Huckriede Klarinet. Hij vervolgde zijn studie bij Herman Braune en George Pieterson aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn studie met de hoogste onderscheiding afsloot. Vanaf 1981 tot 2013 was hij als solo klarinettist verbonden aan de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest.
Als solist trad Harmen op met onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Kamer Orkest, Sinfonietta Amsterdam, het Metropole Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Aan het Nederlands Blazers Ensemble is hij nog altijd als eerste klarinettist verbonden.
Hij maakte CD-opnames van onder andere het klarinetconcert van Mozart, de “Lerchenmusik” van Henryk Gorecki, het “Ebony Concerto” van Igor Strawinsky en “Prelude, Fugue and Riffs” van Leonard Bernstein. In 2000 maakte Harmen de Boer een veelvuldig onderscheiden opname van het “Quatuor pour la Fin du Temps” van Messiaen met het Osiris trio.
Harmen de Boer is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Leonardo Palacios werd in 1958 geboren in Montevideo (Uruguay). In 1972 begon hij met zijn gitaar- en muziekstudie bij Lola Ayestaran-Gonella in zijn geboortestad. In 1973, 1974, en 1975, heeft hij de jaarlijkse Master-Classes bij maestro Abel Carlevaro gevolgd in Porto-Alegre (Brazilië)en in Montevideo. Na het winnen van een aantal concoursen voor jonge musici zowel in zijn eigen land als in Brazilië, vertrok hij in 1978 naar Barcelona waar hij in 1979 de eerste prijs behaalde op het prestigieuze internationaal muziekconcours “Maria Canals”. In 1980 won hij de tweede prijs op het internationale gitaarconcours “Francisco Tarrega” in Valencia.
In 1984 kwam hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage bij maestro Antonio Pereira-Arias, waar hij in 1987 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde met zeer hoge cijfers.

Wij wensen u een fijne en gezellige muzikale avond toe met het kerstconcert op Terschelling.