Zorgvakantie Terschelling

Op vakantie samen met een mindervalide?

Terschelling is uitermate geschikt om samen met een mindervalide gezinslid van een welverdiende vakantie te gaan genieten.
Terschelling heeft meerdere zorginstanties die u kunnen helpen bij de verzorging en de dagelijkse indeling om samen te genieten en te ontspannen tegelijkertijd.

Thuiszorg Het Frieseland Terschelling

Een zorgvakantie op Terschelling is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Medewerkers van Het Frieseland bieden u graag verpleging en verzorging op uw vakantieadres, ook particulier of met persoonsgebonden budget (pgb).
Thuis of op vakantie: Thuiszorg Het Friese Land staat voor u klaar om (specialistische) zorg te verlenen. Meer info vindt u op de website van “Het Frieseland“.

Buurtzorg Terschelling

Buurtzorg Terschelling is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging. Onze medewerkers kijken samen met u wat er aan zorg nodig is en zoeken samen met u en uw omgeving naar oplossingen. Meer info vindt u op de site van Buurtzorg Terschelling en de landelijke website van Buurtzorg Nederland.

Wad!Zorg Terschelling

Wad!Zorg levert professionele zorg op Terschelling, met een vast en vertrouwd team.
Heeft u verzorging, verpleging, begeleiding of huishoudelijke hulp nodig, thuis of op uw vakantieadres?
Bel 06-29374167 of info@wadzorg.nl of kijk op de website van Wad!Zorg voor meer info.

Stichting Thuishaven Terschelling

Stichting Thuishaven Terschelling is een organisatie van Terschellinger ouders die streeft naar voldoende zorgmogelijkheden op het eiland. Zodat hun kinderen met een beperking op het eiland kunnen blijven wonen. De Stichting heeft hiervoor de boerderij De Jonge Jan gebouwd. In deze aangepaste boerderij zijn toegankelijke vakantieverblijven ingericht voor in totaal tien gasten. Voor hen zijn er op de benedenverdieping twee studio’s en een zespersoons appartement beschikbaar, eventueel met professionele 24-uurs zorghulp.

Daarnaast zijn er boven in De Jonge Jan twee wennen-aan-wonen appartementen. Deze woningen hebben een aparte ingang, zodat vakantiegasten en bewoners voldoende privacy hebben. Hier leren eilander kinderen begeleid zelfstandig te wonen. Ook zij kunnen terugvallen op de zorgverlener die 24 uur ter plaatse is.
De Jonge Jan beschikt ook over een aparte, ruime groepsruimte met keuken waar dagbestedingen worden aangeboden. Thuishaven werkt onder meer volgens de methode van ‘Geef me de 5’ en werkt samen met de JP van der Bent Stichting.

Zijn er vakantiehuizen die toegangelijk zijn voor zelfstandig mindervaliden?

Vakantiehuizen die geschikt zijn voor een zorgvakantie op Terschelling met aangepaste faciliteiten. Ze zijn er. Hallo Terschelling zoekt momenteel uit welke vakantiehuizen voldoen aan deze criteria. Zodra dit helder is gaan wij dat uiteraard hier voor u vermelden.