Een eigen huis op Terschelling

Dromen van een eigen vakantiehuis op Terschelling?

Wie wil dat nou niet? Een eigen vakantiehuis kopen op Terschelling! Misschien droom je er wel van om ooit op Terschelling te willen werken? Dan ben jij niet de enige. Werken op Terschelling is natuurlijk de ultieme droombaan voor velen. Maar dan heb je ook woonruimte nodig. Wonen op Terschelling is fantastisch. Maar het heeft zo zijn voor- en nadelen. Je komt vast al vaak op Terschelling? Een of meerdere keren per jaar? Dan kijk jij vast tijdens het fietsen over het eiland weleens naar de huizen die te koop staan?

Wonen en werken op Terschelling

Waar een wil is, is een weg. Er zijn vele vacatures op het eiland. Veel al in de Horeca, Detailhandel, Bouw of in de Schoonmaak. Als jij dus niet al te kieskeurig bent en je droom uit wilt laten komen, dan heb je zomaar een baan te pakken. Woonruimte wordt een dingetje. De huizenmarkt op Terschelling is namelijk aardig aan de prijs. Sommige werkgevers bieden werknemers onderdak aan, dat is dan mooi mee genomen natuurlijk. Om te starten is daar natuurlijk niets mis mee. Je kunt dan namelijk rustig om je heen kijken en je oriënteren op de te koop staande huizen op het eiland. Op de site van de Gemeente Terschelling wordt u meer info aangeboden waar u rekening mee dient te houden als u op Terschelling een woning wilt kopen.

Huis kopen op Terschelling

Op Terschelling zijn twee makelaardijen. Makelaardij van Keulen en Makelaardij Doeksen bieden hun aanbod aan op hun eigen websites. Tevens vindt u op Funda een overzicht van de woningen die te koop worden aangeboden.

Huurhuizen op Terschelling

Er zijn op Terschelling, meer woningzoekende dan dat er woonruimte is. Eilander jeugd woont over het algemeen vrij lang in bij hun ouders. Terschelling heeft ook een woningcorporatie WoonFriesland. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning raadpleegt u de website van WoonFriesland.